AKTIVITI-AKTIVITI PERKHEMAHAN PERDANA UNIT BERUNIFORM SKSS 2012

Ehsan  oleh  Ustaz  Mohd Zahari  Ishak

Antara tugasan yang diberikan kepada setiap kumpulan ialah: pemilihan nama kumpulan bertemakan tumbuhan herba, penghasilan bendera, motto kumpulan dan benchmark.

Group Presentation


MALAM BULAN DIPAGARI BINTANG


Malam Kebudayaan yang bertemakan "Malam Bulan Dipagari Bintang" merupakan aktiviti wajib bagi setiap aktiviti perkhemahan. Mencungkil bakat, Mengeksploitasi kerjasama berkumpulan dan menguji ketabahan diri peserta antara objektif aktiviti ini. Ternyata ramai dalam kalangan murid berbakat dalam seni suara dan lakonan serta kerjasama yang ditonjolkan amat mengujakan...Tahniah dan syabas kepada semua kumpulan..Anda memang sporting...CABARAN BERAKIT
dikatakan bahawa aktiviti ini menjadi penyebab kepada ramainya murid ingin Aktiviti berakit merupakan aktiviti yang paling dinantikan oleh peserta. Tak salah menyertai aktiviti perkhemahan kali ini.

OBSTACLES
Obstacles merupakan aktiviti lasak yang mengkehendaki para peserta melalui pelbagai laluan berhalangan. Antara yang menarik ialah para peserta terpaksa meredah laluan berlumpur. Memang seronok aktiviti ini. Rasanya boleh dipraktikkan di sekolah ni....EXPLORASI RIMBAMemang lasak aktiviti eksplorasi rimba ni. Antara halangan yang perlu dilalui oleh peserta ialah anak sungai, pendakian dan penurunan bukit yang curam, laluan berbatu dan bermacam2 lagilah..susah nak digambarkan dengan kata-kata biasa


MAJLIS PENUTUP
Majlis ini telah dirasmikan oleh Tn. Hj. Mamood selaku GPK Kokurikulum. Ini merupakan aktiviti perkhemahan yang terakhir sebelum beliau bersara. Nampaknya beliau amat berpuashati dengan perkhemahan kali ini..siapakah penyelaras perkhemahan tersebut?


Tahniah dan syabas kpd semua peserta..penerimaan sijil penyertaan sebagai bukti penglibatan anda dalam program ini..kepada semua Fasilitator sama ada daripada kalangan guru praktikum mahupun pelajar KUIS, terima kasih banyak2 atas segala sumbangan anda. Anda adalah sebahagian daripada keseronokan perkhemahan kali ini.Tiada ulasan:

Catat Ulasan